XTC-laboratorium aangetroffen

vrijdag 10 februari 2017

Alkmaar - Op donderdagmiddag deed de politie onderzoek in enkele bedrijfspanden aan de Hamsterkoog in Alkmaar in verband met de aanwezigheid van een mogelijk drugslaboratorium.

Eerder op donderdag kreeg de politie melding dat bij een bedrijfspand aan de Hamsterkoog een chemische lucht hing. De verdenking ontstond dat er in het pand mogelijk een drugslaboratorium zou zitten. Gezien de gevaarzetting bij dergelijke laboratoria werd de omgeving afgezet en werden brandweer en ambulance ter plaatse geroepen. Een kinderdagverblijf, dat binnen de afzetting gevestigd was, werd ontruimd.

Bij onderzoek in het pand werd inderdaad een chemisch laboratorium en vaten met chemicaliën aangetroffen. Het gaat daarbij vermoedelijk om de productie van XTC. In aangrenzende loodsen vond de politie apparatuur voor een hennepkwekerij en een zak hennep.

In en bij het pand werden vijf personen aangehouden. Het gaat om een 25-jarige Alkmaarder en mannen van 52, 33, 55 en 47 met nog onbekend adres. Later op de dag werd de 55-jarige man heengezonden. De overige vier verdachten worden vandaag voorgeleid voor de Rechter Commissaris.

De hennep en hennep gerelateerde apparatuur werden in beslag genomen, evenals twee personenauto’s. De ontruiming van het (vrije grote) laboratorium vond vanmorgen plaats.

2017028777

bron: politie.nl | Categorie: drugs


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Warmenhuizen | 112 alarmeringen Warmenhuizen | Goedkoop Tanken in Warmenhuizen | Supermarkten in Warmenhuizen | Weerbericht Warmenhuizen